USCIS Türkiye Ofisi Açılıyor


USCIS Türkiye Ofisi

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri bürosu (U.S. Citizenship and Immigration Services), kısa adıyla USCIS, 9 Mayıs 2024'te Türkiye ofisini açıyor. USCIS, göçmenlik ve vatandaşlığa kabul hizmetlerinin işlenmesinden sorumlu Amerikan kamu kurumudur. USCIS Türkiye ofisinin açılmasıyla, Türkiye'den ABD'ye göçmenlik işlemlerinin hızlanması bekleniyor.

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu (USCIS), mülteci işleme kapasitesini artırmak, stratejik ortaklıkları güçlendirmek ve kurumlar arası işbirliğini kolaylaştırmak amacıyla Ankara, Türkiye'de uluslararası saha ofisinin yakında açılacağını, 23.04.2024 tarihinde duyurdu.

USCIS Direktörü Ur Mendoza Jaddou yaptığı açıklamada, "Bu saha ofisinin açılması, Ortadoğu'daki kritik noktada USCIS'in varlığını ve uzmanlığını tesis etmektedir ve Biden-Harris yönetiminin güvenli, yasal ve düzenli göç ve aile birleşimini kolaylaştırma çabalarına olan bağlılığımızın bir parçasıdır" dedi. "Türkiye'deki varlığımız, USCIS'in ABD dışındaki ayak izini genişletiyor, insani misyonumuzu destekliyor ve ABD göçmenlik sisteminin bütünlüğünü güçlendirmektedir."

Biden-Harris yönetimi, 2024 mali yılı için mülteci kabul tavanını 125.000 mülteci olarak belirledi. USCIS'in Türkiye'de saha ofisinin kurulması, ABD Mülteci Kabul Programının bölgedeki altyapısına destek sağlayacak. Aynı zamanda köklü ve sayıları giderek artan USCIS mülteci işleme süreçlerini doğrudan destekleyecektir.

Türkiye aynı zamanda kritik bir konum ve bölgesel mülteci işleme merkezidir. Türkiye ve Orta Doğu Yeniden Yerleşim Destek Merkezi (Resettlement Support Center for Turkey and the Middle East)'nin merkez ofisi Türkiye'dedir. Ayrıca, PRM bürosunun (Bureau of Population, Refugees, and Migration) mülteci koordinatörleri ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (United Nations High Commissioner for Refugees)'nin bölge ofisi de Türkiye'de bulunmaktadır. USCIS'in Ankara saha ofisi ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde yer alacak.

USCIS personeli, ABD Dışişleri Bakanlığı konsolosluk personelinden gelen Form I-730, Mülteci/Sığınmacı Akraba Dilekçelerinin (Refugee/Asylee Relative Petition) işlenmesi sorumluluğunu üstlenecek, dolandırıcılık tespitiyle ilgili belirli faaliyetlere yardımcı olacak ve diğer sınırlı hizmetleri sağlayacaktır. Bu lokasyonda hizmetler yalnızca randevu ile sunulacaktır. USCIS, Uluslararası Göçmenlik Bürosu web sayfasını saha ofisleri, hizmetler ve randevular hakkında bilgi içerecek şekilde güncelleyecektir.

9 Mayıs 2024'te Ankara ofisinin açılmasıyla USCIS'in 11'inci uluslararası saha ofisi olacak. Diğer uluslararası saha ofisleri: 1) Pekin (Çin), 2) Guangzhou (Çin), 3) Guatemala City (Guatemala), 4) Havana (Küba), 5) Mexico City (Meksika), 6) Nairobi (Kenya), 7) Yeni Delhi (Hindistan), 8) San Salvador (El Salvador), 9) Tegucigalpa (Honduras), 10) Doha (Katar), ve 11) Ankara (Türkiye).

ABD vizesine (iş ziyareti vizesi (B-1), turist vizesi (B-2), öğrenci vizesi (F-1), değişim programı vizesi (J-1), mürettebat vizesi (C1/D), yatırımcı vizesi (E-2), geçici çalışma vizesi (H-1B), şirket içi transfer vizesi (L-1), ve diğer vizelere) başvuru hizmetlerimize ilaveten; Amerika göçmenlik başvurusu, ABD'nin göçmen vizelerine başvuru hizmeti, ABD green card çekilişine başvuru; green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması; anne-baba ve çocuk gibi birinci derece akrabalar için aile bazlı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının eşi için green card ve göçmen vizesi başvuruları; Amerika nişanlı vizesi ve evlilikle green card alınması, Amerika göçmenlik sistemi ve vatandaşlık hakkında destek ve danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Green Card ile ilgileniyorsanız aşağıdaki yeşil butona basınız


ABD Göçmenlik Hizmetleri

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım