Dünyanın en yüksek rakımlı veri merkezi 2021'de açılıyor. BİDEB 2205 Programı 2021 Yılı 2. Dönem Çağrısı 30 Ekim SANTEK DIGITAL 2021 Sanal Fuarı 8-10 Aralık 2021'de açılıyor


ABD Ankara Büyükelçiliği
Yeni Binası Nerede?


ABD Ankara Büyükelçiliği Yeni Binası

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), yeni bir büyükelçilik binası yapılması için Ankara'nın Çukurambar semtinde bulunan 36 Bin metrekarelik arsayı 11 Nisan 2014 tarihinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'den $88 Milyon dolara satın almıştı. 3 yıl sonra 2017 yılında inşaat yapımına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABD'nin yeni büyükelçilik binasına ev sahipliği yapacak binanın hemen güneyinde bulunan 1478’inci sokağın adını 2018 yılında "Malcolm X Sokağı" olarak değiştirmişti. Yapımı 5 yıl süren inşaatın sonuna gelindi. ABD'nin Ankara Büyükelçilik yeni binası 1 Eylül 2022 tarihinden itabaren hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye'nin zengin mimari geleneğine atıfta bulunularak inşa edilen binada bir dizi avlu yer alıyor. Binada yerel Marmara mermeri, çeşitli travertenler, yerli ahşaplar ve yerel seramikler dahil olmak üzere Türkiye'nin zengin yapı malzemeleri kullanılmış. Büyükelçiliğin bahçesi ve dış mekanları Orta Anadolu'nun Meşe, Ardıç, ve Karaçam ormanlarından ilham alan ağaç şeritleri ile çerçevelenmiş. Her alan, Türk bahçe geleneklerini yansıtan çeşitli bitki paletleri ile birleştirilmiş traverten kaplı bina duvarları ve döşemeleri ile karakterize ediliyor. Yeni binanin girişi aşağıda resmedilmiştir.
ABD Ankara Büyükelçiliği Yeni Bina Girişi
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yeni binası nerededir? ABD Ankara Büyükelçilik yeni adresi nedir? ABD büyükelçiliğine nasıl girilir? gibi sorulara cevap olması açısından ABD Ankara Büyükelçiliğinin yeni yapılan binasının adresi aşağıdadır:

Çukurambar Mah. 1480 Sok. No: 1
Çankaya, Ankara 06510

Elçiliğe ulaştığınızda Öğretmenler Caddesi ile 1480. Sokak'ın köşesindeki konsolosluk girişine doğru ilerleyin. Girişte havaalanı tarzı güvenlik taraması bulunuyor. Bu yüzden randevunuzdan 10 dakika önce elçilik binasına gelmeniz gerekiyor.

ABD vizesine (iş ziyareti vizesi (B-1), turist vizesi (B-2), öğrenci vizesi (F-1), değişim programı vizesi (J-1), yatırımcı vizesi (E-2), geçici çalışma vizesi (H-1B), şirket içi transfer vizesi (L-1), ve diğer vizelere) başvuru hizmetlerimize ilaveten; Amerika'da eğitim, ABD'de size özel dil okulu bulunması, ön-lisans (community college) ve üniversite başvurusu; Amerika göçmenlik başvurusu, ABD'nin göçmen vizelerine başvuru hizmeti, ABD green card çekilişine başvuru; green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması; anne-baba ve çocuk gibi birinci derece akrabalar için aile bazlı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının eşi için green card ve göçmen vizesi başvuruları; Amerika nişanlı vizesi ve evlilikle green card alınması, Amerika göçmenlik sistemi ve vatandaşlık hakkında destek ve danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Bilgi almak için aşağıdaki mavi butona basınız


Bilgi Formu

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım