Amerika Vize Yenileme İşlemleri
ABD Vize Süresi Nasıl Uzatılır?


Amerika Vize Yenileme ve Süre Uzatma

ABD vizenizin süresi dolmak üzere veya kısa bir zaman önce doldu ve vizemi nasıl yenilerim, süresini nasıl uzatırım diye mi düşünüyorsunuz? ABD Büyükelçiliği, bazı koşulların sağlanması durumunda posta yoluyla vize yenileme ve vize süresini uzatma müracaatını kabul ediyor.

Daha önceden ABD vizesi olan kişilerin vize görüşmesi yapmadan, vize yenilemeye uygun olabiliyor. ABD vizesi süre uzatma işlemleri bazı ön şartlara tabiidir. Başvuru yapan kişinin daha önceden Amerika iş ziyareti / turist vizesi (B1/B2) sahibi olması gerekiyor. Eğer önceki vizenizin süresi son 48 ay içinde doldu ise, ve biyografik bilgileriniz ile vize kategorinizde değişiklik olmadıysa, şahsen başvuru yapmadan posta yoluyla vize süresi uzatılabilir.

B1/B2 veya C1/D dışındaki bazı vize türlerinde de posta ile süre uzatma imkânı olabiliyor. Amerika'nın A ve G vize kategorisinde gerekli evraklara ek olarak "Diplomatik Nota" belgesinin sunulması zorunluluğu bulunuyor. F, H, J, L, P ve R vize kategorilerinde yenileme başvurusu için bir önceki vizenin SEVIS numarasının da ibraz edilmesi gerekiyor. İngilizce dil okuluna gitmek amacıyla başvuruda bulunanlar ile Work & Travel (WAT) programı dahilinde ABD'ye seyahat edecek olan öğrenciler vize süresi uzatma başvurularını posta yoluyla yapamıyorlar.

ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Bilgi almak için aşağıdaki mavi butona basınız


Bilgi Formu

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım