Green Card Başvurusunda
Dikkat Edilmesi Gerekenler


Green Card Başvurusunda Dikkat Edin

Amerika'da çalışma ve yaşama hakkı veren, bir süre sonra da ABD vatandaşı olmanın yolunu açan Green Card (Yeşil Kart) başvurusunun çok dikkatli yapılması gerekmektedir.

Green Card çekilişine kendi başına başvururken hata yaptıkları için, her yıl %70'den fazla başvuru ilk aşamadaki şekilsel incelemede geçersiz sayılıp elenmektedir. Kuraya katılamayan bu kişiler sonuç ekranında bir sonraki aşamaya hak kazanamadıkları mesajını almaktadırlar. En sık yapılan hata, yanlış fotoğraf seçimidir. Green card başvuru fotoğrafının gereksinimleri tamamen karşıladığından emin olmak, basit hatalar yapmamak ve şekilsel incelemede elenmemek için "Amerika Danışmanı" ile hemen burayı tıklayarak temasa geçebilirsiniz.

Çekilişe başvururken İngilizce dil öğrenim seti, indirimli sağlık check-up paketi, veya VIP başvuru işlemleri gerekmemektedir. Bu şekilde sizi yanlış yönlendirerek sizden para koparmaya çalışan dolandırıcılara inanmayın. Green Card başvurusu için İngilizce bilmek şart değildir. Bahsedilen dil eğitim setlerini satın almanız zorunlu değildir. Benzer şekilde, Green Card başvuru anında kesinlikle sağlık raporuna ihtiyaç yoktur. Size "anlaşmalı hastanelerden sağlık raporu" veya "check-up" hizmeti satmak isteyen kişilerin tuzağına düşmeyin.

Kurayı kazanan kişilerin yerine getirmesi gereken belirli şartlar da bulunmaktadır. Aksi halde şahıslar bu çekilişi kazanmış olsa bile Green Card imkânından yararlanma şansını kaybedeceklerdir. Her yıl kazanan başvuruların %40'ı resmi gereksinimleri karşılamadığı için ikinci aşamada elenmektedir. Açıklanan nitelikli eğitim veya iş deneyimi gerekliliklerini karşılamıyorsanız, veya müracaatınızla birlikte geçersiz bir pasaport numarası verdiyseniz, veya sabıka kaydı kabarık bir kişiyseniz, veya kazandıktan sonra ABD'ye ulaşım giderleriniz ile orada iş bulana kadar geçen süre boyunca kendi geçim masraflarınızı karşılayacak kadar birikiminiz yoksa, veya hak kazanmadığınız bir muafiyet seçtiyseniz, green card başvurusu yapmayı düşünmemelisiniz. Green Card şartlarını sağlamadığınız halde, ücret karşılığında sizi çekilişe katacağını söyleyen dolandırıcılara itibar etmemelisiniz.

Türkiye dururken, green card başvuru danışmanlık hizmetini ABD'deki şirket veya ABD'li avukatlardan almanıza gerek yoktur. Green card başvuru danışmanlık ücretini sanki ABD'den hizmet veriyormuş gibi Amerikan Doları ($) cinsinden talep eden uyanıklardan da uzak durun. Sizin adınıza üst üste 3 yıl veya 5 yıl boyunca bir paket dahilinde 3 yıllık veya 5 yıllık green card başvurusu yapılacağını iddia eden, "Bir kere başvur, başvurun senin için beş sene devamlı yenilensin" gibi ifadeler kullanan dolandırıcılara da paranızı kaptırmayın. Bu şekilde 3-5 yıllık paket halinde danışmanlık almak şansınızı artırmaz, tam tersine güncel bilgi ve resim ile başvuru olmayacağı için şansınız azalacak, baştan eleneceksiniz.

Sizi telefonla arayarak veya size eposta yazarak "Green Card hakkı kazandığınızı" ve buna ilişkin olarak "size kargo göndereceklerini" söyleyerek para isteyen nitelikli dolandırıcılara da çok dikkat edin. Green card danışmanlık hizmeti verdiğini iddia ederek ücret karşılığı sizin başvurunuzu yapan, ancak başvurunun 16 haneli teyit numarasını (confirmation number) size vermeyen veya bilerek hatalı bir numara veren sahtekarlara da dikkat edin.

Türkiye'de green card başvurusunu en doğru şekilde, en dürüst biçimde, ve en uygun fiyata "Amerika Danışmanı" yapmaktadır. Eğer siz de green card çekilişine bu sene başvurup şansınızı denemek isterseniz, çekilişe doğru başvuru yapabilmeniz için green card başvuru danışmanlık talebinde bulunarak ilgili hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Green Card ile ilgileniyorsanız aşağıdaki yeşil butona basınız


ABD Göçmenlik Hizmetleri

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım