J-1 Vize Yasağı Kaldırıldı:
WAT 2021 için Umut Doğdu


J-1 Vize Yasağı Kalktı

Eski ABD Başkanı Trump, koronavirüs salgınının ABD'deki hayatı sekteye uğrattığı, yüksek seviyede işsizlik ve iş kaybına neden olduğu, ve Amerikalı işçiler için ciddi ekonomik zorluklar meydana geldiğini gerekçe göstererek imzaladığı kararname ile 31.Mart.2021’e kadar J-1 vizesi verilmesine ve ABD’ye girişe yasak getirmişti.

Yeni ABD Başkanı Biden, değişim ziyaretçisi (J-1) kategorisindeki vizelere Trump'ın getirdiği yasağı uzatmayarak, vize yasağının 1.Nisan.2021 günü sona ermesine karar verdi. Değişim ziyaretçisi (J-1) vizesindeki yasak kalktı ve 2021 yazında Work and Travel (WAT) programına katılacak öğrencilere bir umut doğdu.

Öğrenciler, Türkiye'deki ABD elçiliklerinin açılması için #TurkishStudentsAreReadyForSwt ve #TurkishStudentsReadyForSwt hashtag'leri ile sosyal medyada kampanya başlattı. Türk öğrenciler ABD'ye seyahate ve yaz aylarında ABD'de çalışmaya hazır olduklarını, vize alabilmeleri için konsolosluğun açılması gerektiğini ilettikleri mesajları ile Twitter'da "trend topic" oldular.

Work & Travel programı hakkında bilgi almak, doğru şirketi seçmek, WAT programına başvuru yapmak, ABD'de size uygun iş bulmak, değişim ziyaretçisi J-1 vizesi almak, ABD'ye gidiş öncesi oryantasyon eğitimine katılmak, ve WAT konusunda destek ve danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bilgi almak için aşağıdaki mavi butona basınız


Bilgi Formu

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım