Yurt Dışı Çıkış Harcı Ne Kadar?


Yurtdışı Çıkış Harcı

Yurt dışına çıkış harcı Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkan vatandaşların çıkış başına ödemesi zorunlu olan bir bedeldir. Yurtdışına çıkış harcı ilk olarak 23.Mart.2007 tarihinde yürürlüğe girdi ve harç tutarı 15 TL olarak belirlendi. 15.Temmuz.2019 tarihinde gelen zam ile yurtdışı harç pulu ücreti 50 TL olmuştu.

18.Mart.2022 tarihinde yurt dışı çıkış harcına %200 zam geldi ve bu tutar 150 TL'ye yükseltildi. Yurt dışına çıkış harcı, havalimanlarında bulunan satış noktalarına veya harç pulu otomatlarına, terminallerine hem nakit hem de kredi kartıyla ödenebilir ve pul temin edilebilir.

Yurt dışı çıkış harcının belli bir geçerlilik süresi yoktur. Ödemiş olduğunuz harç pulunu herhangi bir seyahatiniz için kullanabilirsiniz. Harç pulunu sizin adınıza başkası alabilir ya da siz de başkası adına alabilirsiniz. Aynı zamanda birden fazla harç pulu alıp bir sonraki seyahatiniz için de kullanabilirsiniz.

Yurt dışı çıkış harcı ödemesi anlaşmalı bankalara da yatırılabilir: Akbank, AlbarakaTürk Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası gibi yetkili bankalara ve PTT'ye makbuz karşılığı ödenebilir. Yurt dışı çıkış harcı yatırma işleminin pasaport kontrolüne girmeden önce tamamlanması gerekir. Makbuz veya harç pulu, çıkış noktasındaki görevliye ibraz edilmek suretiyle çıkış yapılır.

Yurt dışı çıkış harcı ödeme işlemleri dijital ortamda da kolayca yapabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın interaktif vergi dairesi web sitesinden ve mobil uygulaması (Android ve iOS) yoluyla ödeme yapılabiliyor. Pasaportunuza yüklenen ödeme bilgisi ile havalimanında pasaport kontrol işlemlerinizi hızlıca tamamlayabilirsiniz.

Muaf tutulacaklar: (a) 7 yaşını doldurmamış olanlar; (b) çıkış tarihi itibariyle yurtdışında oturma izni veya vatandaşlığı bulunanlar ve bunu belgeleyenler; (c) yurtdışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı harç uygulamasından muaf tutulmuştur.

ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Bilgi almak için aşağıdaki mavi butona basınız


Bilgi Formu

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım